press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/10

verbouwing en uitbreiding Tervuren 2009

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom

Doordat de tuin meer dan een half niveau hoger ligt dan de straat was de bestaande achterbouw grotendeels ondergronds gelegen waardoor het zicht op de tuin beperkt werd.
Het gelijkvloers werd volledig opengewerkt met een leefruimte van voorgevel tot achtergevel. De leefruimte werd ook deels verhoogd zodat ook van binnenin de tuin zichtbaar werd. Het plantvak aansluitend op en in het verlengde van de keuken zorgt ervoor dat de tuin bijna tot binnen in de woning treedt.
Het terras aansluitend aan eetplaats en keuken is verbonden met de tuin door een gevelbrede trap en zorgt ervoor dat er opnieuw een verbinding en breed zicht is naar de tuin.